Blinken piše

Džaferović u pismu ne vidi kritike i zove upomoć

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da je Predsjedništvo BiH odigralo ključnu ulogu na deblokadi NATO puta i pokretanju europskog puta
Vijesti / Politika | 02. 04. 2021. u 11:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je danas Feni da pismo državnog tajnika Sjedinjenih Američkih Država Antonyja Blinkena Predsjedništvu BiH potvrđuje da su SAD najbliži prijatelj i najveći zagovornik uspješne Bosne i Hercegovine.



''Očekujem njihov snažniji angažman i podršku na otklanjanju prepreka s kojim se suočavamo i koje su dovele do zastoja na europskom putu'', dodao je Džaferović.

Izuzetno važnom smatra njegovu poruku da Daytonski mirovni sporazum nije urezan u kamen, te da su nužne promjene Ustava kako bi se ispunili zahtjevi međunarodnih i domaćih sudova za uklanjanjem diskriminacije i osiguranjem ravnopravnosti.

''Sigurno je da lidersku ulogu u pokretanju i provođenju reformi moraju imati domaće institucije i političke snage, uz podršku naših ključnih partnera u Washingtonu i Bruxellesu'', rekao je.

Kako je naglasio, pismo Blinkena upućeno Predsjedništvu BiH, jasna je poruka svima koji su pokušavali zaobilaziti Predsjedništvo i nametnuti koncepte u kojima se na BiH gleda kao na prosti zbir tri naroda.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da je ''Predsjedništvo BiH odigralo ključnu ulogu na deblokadi NATO puta i pokretanju europskog puta odlukama u vezi s realizacijom 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije'', piše Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close