Nakon Izetbegovića

Džaferović se odrekao dvije trećine plaće u korist Merhameta

Džaferović će naložizi da se dvije trećine njegove plaće uplaćuje na račun Muslimanog dobrotvornog društva Merhamet, i to za potrebe narodnih kuhinja na području eniteta RS.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2020. u 19:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović odreći će se dvije trećine svoje neto plaće koje će se tijekom trajanja izvanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa uplaćivati u dobrotvorne svrhe.

Džaferović će od Sektora financija Predsjedništva Bosne i Hercegovine zatražiti da se dvije trećine njegove neto plaće, počevši od ožujka 2020., uplaćuje na račun Muslimanog dobrotvornog društva Merhamet, i to za potrebe narodnih kuhinja na području eniteta RS.

''To je najmanje što se može učiniti kako bi se pokazala solidarnost s ljudima koji će najviše da trpe posljedice ekonomskog udara izazvanog pandemijom koronavirusa. Očekujem da vlade na svim razinama donesu sustavne mjere kako bi se pomoglo ljudima iz realnog sektora, koji će u vremenu krize privremeno ostati bez radnih mjesta i plaća'', kazao je Džaferović za Fenu.

Podsjetimo, Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, potpisao je danas izjavu kojom traži da mu se odbijaju dvije trećine neto plaće u Parlamentu BiH i uplaćuju u dobrotvorne svrhe. Izetbegović je potpisao izjavu i dostavio je Sektoru za financije Parlamenta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close