I tako...

Džaferović: SDA neće glasovati za Prijedlog zakona o izboru sudaca Ustavnog suda

Smatra da oni koji su započeli ovu krizu su shvatili da se to njima neće isplatiti.
Vijesti / Politika | 25. 02. 2020. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović komentirao je Prijedlog zakona o izboru sudaca Ustavnog suda BiH, koji je danas upućen u redovnu parlamentarnu proceduru.

"Dok traje blokada institucija BiH, dok traje bojkot institucija BiH, dok raju ultimatumi, SDA neće sudjelovati ni u kakvim razgovorima i pregovorima vezano za strukturu Ustavnog suda BiH. Onog trenutka kad prestanu blokade, kada institucije počnu raditi, u okviru realizacije preporuka Europske komisije vezano za kandidatski status BiH. Tamo je 14 preporuka. S ciljem realiziranja svih 14 preporuka, SDA je spremna ući u razgovore i o tom pitanju. I naravno u sklopu reforme Ustava i u sklopu reforme ukupnog pravosudnog sustava u Bosni i Hercegovini, jer suci Ustavnog suda BiH koje imenuje predsjednik Europskog suda za ljudska prava su dio daytonske ravnoteže i nije ih moguće isključiti iz Ustavnog suda, a da se BiH ne osiguraju neki drugi mehanizmi koji će joj garantirati funkcionalnost", kazao je.

Džaferović je kazao da SDA neće glasovati za taj Prijedlog u trenutnim okolnostima, N1.

"Ja moram prvo da pogledam sadržaj tog Prijedloga. Mi uopće se nismo bavili sadržajem tog Prijedloga jer prvo napraviti preduvjete da razgovaramo o tome", istakao je.

Smatra da oni koji su započeli ovu krizu su shvatili da se to njima neće isplatiti.

"Pa i onima koje oni predstavljaju i da će što je prije moguće odlučiti da budu konstruktivni, da poštuju institucije ove zemlje i da rade svoj posao u institucijama ove zemlje u skladu s Ustavom i zakonom", kazao je Šefik Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close