Otkazivanje

Džaferović: Dodik mora poštovati zakone

''Sva tri člana Predsjedništva su mišljenja da ne treba biti održana sjednica'', kazao je Džaferović.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2019. u 14:14 Bljesak.info
Nema uvjeta za izvanredno zasjedanje

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, kazao je da su svi članovi ove institucije u utorak bili mišljenja da izvanredna sjednica treba biti otkazana jer se nisu stekli uvjeti za njeno održavanje.

On je rekao da je ostavljen prostor za dogovor u sljedećim danima.

''Sva tri člana Predsjedništva su mišljenja da ne treba biti održana sjednica. Razlozi prema mišljenju je da se nisu stekli uvjeti i po mom mišljenju ostavljen je prostor dogovoru u narednih nekoliko dana, da se pokuša naći rješenje. Rješenje je usvajanje i slanje ANP-a i imenovanje predsjedavajućeg što uopće nije sporna stvar - ni kada je u pitanju stranka ni kad je u pitanju kandidat. Bit je što kod gospodina Dodika ne postoji spremnost da se poštuju svi zakoni ove zemlje, to sam mnogo puta ponovio. Moraju se poštovati zakoni'', rekao je Džaferović nakon otkazivanja sjednice.

Potom je otkrio šta je Milorad Dodik najavio ukoliko ne bude dogovora do 5. rujna.

''Dodik je kazao da ukoliko ne bude dogovora do 5. rujna, onda će biti sazvana Skupština Republike Srpske i da će se tu raspravljati oko povlačenja suglasnosti da nadležnosti BiH za pitanje obrane Bosne i Hercegovine, VSTV-a i Uprave za indirektno oporezivanje. Kazao sam na to da nitko nikome ne treba prijetiti, da to neće biti dobar potez. Taj potez neće moći proizvesti formalne posljedice jer su to nadležnosti prenesene sporazumom entiteta i koje je prihvatio državni parlament. Bez odluka tri parlamenta ne može se promijeniti'', poručio je on, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close