Pravdanje

Džaferović podržava potpisivanje sporazuma o smanjenju cijena roaminga

''Upravo je Džaferović na nedavnom sastanku sa predstavnicima Europske komisije posebno potcrtao da je takva odluka u interesu građana BiH'', kažu iz SDA.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2019. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpuno je netočno  u svojoj izjavi za medije interpretirao telefonski razgovor sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem koji se odnosi na spemnost potpisivanja Regionalnog sporazuma o smanjenju cijena roaminga za zemlje zapadnog Balkana. 

Neprimjerenim prepričavanjem i iskrivljenim tumačenjem telefonskog razgovora u javnosti se stvara pogrešna percepcija da član Predsjedništva BiH Džaferović blokira ili se protivi potpisivanju ovog sporazuma'', priopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH. 

Kako je navedeno, istina je da član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović podržava potpisivanje Regionalnog sporazuma o smanjenju cijena roaminga za zemlje zapadnog Balkana.

''Upravo je Džaferović na nedavnom sastanku sa predstavnicima Europske komisije posebno potcrtao da je takva odluka u interesu građana Bosne i Hercegovine'', dodaje se.

''Međutim, Vijeće ministara BiH još nije dostavilo Predsjedništvu BiH prijedlog Sporazuma. Predsjedništvo BiH ne može odobriti Sporazum čiji tekst mu nije dostavljen, kako to najavljuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik'', stoji u priopćenju SDA.

''S obzirom na to, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović inicirao je da Predsjedništvo BiH odmah zatraži od Vijeća ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi tekst Sporazuma kako bi on bio odobren na Predsjedništvu BiH. 

To će omogućiti da Bosna i Hercegovina, zajedno sa ostalim državama u regiji, potpiše sporazum o smanjenju cijena romaniga na Drugom digitalnom samitu zapadnog Balkana  zakazanom za travanj ove godine u Beogradu'', navodi se u priopćenju.    

Kopirati
Drag cursor here to close