Vladavina prava

Džaferović: Koalicija je određena i zna se tko će biti partner u vlasti

Problem je, međutim, što u tu parlamentarnu većinu ulazi stranka čiji lider i ministri kažu da se neće pridržavati principa vladavine prava.
Vijesti / Politika | 30. 05. 2019. u 18:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komentirajući proces formiranja vlasti, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je izjavio da je određena koalicija i da se znat ko će biti partneri u vlasti. Napisana je i izjava koja je dogovorena.

Problem je, međutim, što u tu parlamentarnu većinu ulazi stranka čiji lider i ministri kažu da se neće pridržavati principa vladavine prava.

''Kažu da neće poštovati Zakon o obrani, odluku Predsjedništva. To ne može'', smatra Šefik Džaferović.

Navodi da ne misli krši zakon ukoliko inzistira da se poštuju svi zakoni u ovoj zemlji.

''Ne možemo se pred zakonom odnositi selektivno. Ja sam spreman poštovati sve zakone ove zemlje i sve odluke koje sam donio. Nije problem u meni. Problem je u onima koji kažu da će poštovati ono što im se sviđa, a nepoštovati ono što im se ne sviđa. BiH je u MAP-u. Mi smo u Talinu 2010. godine dobili uvjetni MAP. U prosincu 2018. je BiH primljena u MAP. MAP je odobren, ali to nije članstvo u NATO savezu'', rekao je Džaferović za televiziju N1.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je u intervjuu za televiziju N1 upozorio da se odluke institucija moraju poštovati, kao i vladavina prava te da bi u protivnom došlo do anarhije.

''Mi kao članovi Predsjedništva i sve institucije ove zemlje moraju poštovati princip vladaviine prava. To znači da možemo razmišljati o drugačijim stvarima, ali dok se ne dogovorimo kroz institucije države, ono što trenutno imamo važi kao rješenje. Nitko od nas nema pravo reći da neće poštovati odluku institucije, to bi nas odvelo u anarhiju. Problem je u toj ravni'', kazao je on.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close