Čast i obveza

Džaferović: Odgovornost je biti kandidat najjače bh. političke stranke

''Povijest nas uči da kadgod je SDA bila jaka, bila je jaka i Bosna i Hercegovina'', poručio je Džaferović.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2018. u 19:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je nakon glasovanja na današnjoj konvenciji ove stranke u Sarajevu da je povjerenje koje mu je ukazano za njega velika čast i obveza.

''Nije jednostavno biti kandidat za najodgovorniju funkciju najjače bh. političke stranke, to je velika obveza i odgovornost'', rekao je Džaferović.

Istaknuo je da vjeruje da će SDA biti pobjednica predstojećih izbora kao politička stranka i on pobjednik za funkciju člana Predsjedništva.

Džaferović je naveo da je SDA jedan ozbiljan tim na čijem je čelu predsjednik Bakir Izetbegović, koji se po ustavu ne može više kandidati za Predsjedništvo, ali ostaje šef tog tima i da on poštuje sve što je dosad radila SDA i Izetbegović.

''Povijest nas uči da kadgod je SDA bila jaka, bila je jaka i Bosna i Hercegovina'', poručio je Džaferović.

Naglasio je da je u ovom mandatu SDA radila kao tim, da je Izetbegović član Predsjedništva koji se oko svih važnih pitanja konsultirao s vrhom stranke, te da će tako raditi i on nakon što bude izabran.

Džaferovićev protukandidat na konvenciji Safet Softić rekao je da su danas pokazali da ta stranka živi u demokratskim normama, da je uvjeren sam kako će biti pobjednici izbora, te da je Džaferović njegov kandidat i kandidat SDA, piše Fena.

Nakon tajnog glasanja delegata Konvencije SDA, od ukupno 213 glasova Šefik Džaferović je osvojio 104 glasa, Safet Softić 87, a 22 listića su bila nevažeća.

Kopirati
Drag cursor here to close