Uvesti

Džaferović: Novčane kazne za nedolazak na sjednice parlamenta

Mislim da treba uvesti sankcije za nedolazak na sjednice Parlamenta u vidu novčanih kazni, odbitaka od plaće i na kraju krajeva i oduzimanja mandata .
Vijesti / Politika | 08. 11. 2019. u 16:33 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović u petak je u Sarajevu, upitan u vezi s radom Parlamentarne skupštine BiH, izjavio novinarima da treba da se omogući svima da sudjeluju u radu parlamentarnih tijela, a oni koji neće, ne mogu blokirati rad cijelog Parlamenta.

''Svatko ko je izabran ima pravo da sudjeluje u radu parlamenta, da popunjava prema izbornom rezultatu stalna i povremena parlamentarna radna tijela. Ali nitko nema pravo da blokira i pogotovo niko ne može sebi uzeti za pravo da praktično dokine rad parlamenta zato što on ili ona neće ili ne želi da sudjeluje u radu Parlamentarne skupštine BiH'' istaknuo je Džaferović.

Dodao je da, inače, to pitanje već dugo vremena muči bosanskohercegovački sustav.

''Mislim da nije u redu da imamo sustav u kojem su praktično ponašanja zastupnika prepuštena njihovoj volji kada je u pitanju sudjelovanje u radu i dolazak na sjednice parlamenta, jer nema nikakvih sankcija. Mislim da treba uvesti sankcije za nedolazak na sjednice Parlamenta u vidu novčanih kazni, odbitaka od plaće i na kraju krajeva i oduzimanja mandata za one koji ne žele da rade i koji na taj način blokiraju parlament'', smatra Džaferović.

On kaže kako želi da vjeruje da će što prije biti riješena ova pitanja koja su vezana za Parlamentarnu skupštinu BiH i da će BiH imati izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

 

Kopirati
Drag cursor here to close