NATO

Džaferović: Nitko se nema pravo miješati u naša unutarnja pitanja

Podsjetio je da je Bosna i Hercegovina već ranije donijela zakone, odluke i strategije koje trasiraju put zemlje u NATO.
Vijesti / Politika | 04. 07. 2020. u 14:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prokomentirao je za FENA-u izjavu veleposlanika Rusije Petra Ivancova da "integracija BiH u NATO dovodi u pitanje sigurnost i stabilnost".

''Upravo je suprotno. Integracija BiH u NATO garantira sigurnost i stabilnost naše zemlje, a izjavama poput ove koju je dao ruski veleposlanik nastoji se da se ta stabilnost i sigurnost podrivaju'', istaknuo je Džaferović.

Podsjetio je da je Bosna i Hercegovina već ranije donijela zakone, odluke i strategije koje trasiraju put zemlje u NATO.

''Nitko izvan Bosne i Hercegovine nema pravo da se miješa u naša unutarnja pitanja, osporava donesene zakone i odluke ili da nam određuje vanjsko-političke ciljeve, pa ni veleposlanik Rusije. Bosna i Hercegovina će nastaviti svoj put prema NATO-u u skladu sa Zakonom o obrani, Strategijom vanjske politike i nizom drugih odluka, bez obzira kakav bio stav Rusije'', kazao je Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close