Susret u Rimu

Džaferović-Mattarella: BiH i Italija imaju dobru suradnju

Mattarella je pozdravio dogovor postignut u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, a dao je punu podršku i europskoj perspektivi svih zemalja Zapadnog Balkana.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2019. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Italije Sergio Mattarella primio je danas u Rimu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, prenosi Anadolija.

Predsjednik Italije i član Predsjedništva BiH razgovarali su o odnosima između dvije zemlje, za koje su konstatirali da su jako dobri, posebno na polju ekonomije i vanjskotrgovinske razmjene, uz perspektivu daljeg jačanja i unapređivanja.

Mattarella je pozdravio dogovor postignut u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, a dao je punu podršku i europskoj perspektivi svih zemalja Zapadnog Balkana.

Džaferović se zahvalio Mattarelli na podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini na EU i NATO putu, kao i sveukupnom napretku zemlje, te ga pozvao u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Nakon prijama kod Mattarelle, Džaferović je nazočio i svečanosti zatvaranja sastanka na visokom nivou "Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN-a", čiji je domaćin bio predsjednik Italije.

Sastanak visokog nivoa "Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN-a 2030" organizirali su Međunarodni centar Nizami Gandžavi i Talijansko društvo za međunarodne organizacije, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close