Riječ na riječ

Džaferović kolegi 'zaprijetio' zatvorom

''Oružane snage BiH će opstati, jedino Dodik može završiti u zatvoru. Zbog aktivnosti takve vrste, mogu završiti u zatvoru i svi oni koji bi ga poslušali u tome…'', rekao je Džaferović.
Vijesti / Politika | 13. 05. 2019. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radi se u svakom slučaju o vrlo opasnoj izjavi. Gospodin Dodik mora povesti računa o tome što govori, jer će tim izjavama naštetiti najprije entitetu iz kojeg dolazi, ali i samom sebi. Ovo što je on danas izjavio je teško krivično djelo, neka pogleda kako stvari stoje pa neka vidi da je to pozivanje na izvršenje teškog krivičnog djela'', rekao je Šefik Džaferović nakon što je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao kako pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH na sljedećem obilježavanju trebaju biti obučeni u uniforme bivše Vojske RS.

Džaferović je za N1 je rekao kako bi Dodik, ali i svi oni koji bi ga poslušali, mogli završiti u zatvoru. Istaknuo je kako Oružane snage BiH neće biti razbijene bez obzira na izjave Milorada Dodika kako je njihovo formiranje bila greška.

''Oružane snage BiH će opstati, jedino Dodik može završiti u zatvoru. Zbog aktivnosti takve vrste, mogu završiti u zatvoru i svi oni koji bi ga poslušali u tome. Umjesto toga predlažem da mi sjednemo u Predsjedništvo BiH i razgovaramo o proračunu za vojsku, da je dodatno osposobimo'', rekao je.

Komentirao je i izjave ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina.

''Što se gospodina Vulina tiče, neka makne on prste od BiH, neka se brine za Vojsku Srbije, neka se on ne brine za BiH i Oružane snage BiH'', rekao je.

Naime, Vulin je na obilježavanju Dana Trećeg pješadijskog puka kazao kako ''Republika Srpska nema svoju vojsku, ali je ima srpski narod''.

Kopirati
Drag cursor here to close