Sastanak s Putinom

Džaferović: Dodik u Beograd ide privatno, ne odražava politiku BiH

Džaferović tvrdi da je odlazak Milorada Dodika sutra u srbijansku prijestolnicu njegov privatni čin.
Vijesti / Politika | 16. 01. 2019. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RT / Milorad Dodik i Vladimir Putin

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda, kazao je danas za N1 da je odlazak Milorada Dodika u Beograd gdje će u službenu posjetu sutra stići ruski predsjednik Vladimir Putin - privatni čin predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodao je da je sutrašnji sastanak u Beogradu stvar dvije države - Srbije i Rusije te da Bosna i Hercegovina ne treba biti tema takvog susreta.

''Radi se o bilateralnim odnosima između Ruske Federacije i Republike Srbije, Bosna i Hercegovina ne treba biti tema tih sastanaka. BiH je suverena i ima svoju politiku, svoja vanjskopolitička opredjeljenja. Naša vanjskopolitička opredjeljenja su članstvo u Europskoj uniji i NATO savezu i to su odluke koje su donijele institucije Bosne i Hercegovine i svako onaj tko želi imati dobre odnose s BiH treba poštovati naša opredjeljenja. Bosna i Hercegovina ima interes da ima dobre bilateralne odnose s Ruskom Federacijom'', rekao je Džaferović za N1.

Video: BiH ne treba biti tema tijekom posjete Putina Beogradu

Prema njegovim riječima, odlazak Milorada Dodika sutra u srbijansku prijestolnicu je njegov privatni čin.

''Sutrašnji sastanak u Beogradu je relacija dvije države, Srbije i Rusije, Bosna i Hercegovina nema s tim ništa. Ako želimo, a ja evo kažem da želim, da gradim odnose s Ruskom Federacijom, onda to trebamo raditi iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Odlazak gospodina Dodika na taj sastanak je njegov privatan čin, on ne održava uopće politiku Bosne i Hercegovine niti bilo što da uradi može održavati stavove Bosne i Hercegovine'', dodao je on.

Podsjećamo, ruska delegacija na čelu s predsjednikom ove države Vladimirom Putinom, sutra dolazi u službenu posjetu Srbiji.

Kopirati
Drag cursor here to close