Prijateljstvo s Albanijom

Džaferović dobio Ključ grada Tirane

Nacionalne manjine su most jačanja odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Albanije.
Vijesti / Politika | 06. 10. 2020. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se drugog dana službenog posjeta Republici Albaniji sastao i s gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajom.

Gradonačelnik Veliaj je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjedatelja Džaferovića. Informirao ga je o projektima koji se realiziraju u Tirani. Bilo je riječi  o suradnji gradova iz Bosne i Hercegovine s gradovima u Republici Albaniji. Podsjetili su da su Sarajevo i Tirana bratski gradovi, te je naglašeno da se suradnja ovih dvaju gradova iz godine u godinu proširuje ali i daje rezultate na obostranu korist.

Građani BiH otvoreni za sve

Predsjedatelj Džaferović je istaknuo da su građani Bosne i Hercegovine otvoreni za sve ljude dobre volje i izrazio zadovoljstvo što se tijekom službenog posjeta Republici Albaniji, sastao i s gradonačelnikom Tirane.

Gradonačelnik Tirane Erion Veliaj je predsjedatelju Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću uručio Ključ grada Tirane.    

Predsjedatelj Džaferović je zahvalio gradonačelniku Veliaju za uručeni Ključ. Naglasio  je da mu je izuzetna čast što ga smatraju prijateljem Tirane, te da će i ovo biti poticaj za unapređenje odnosa između prijatelja, Bosne i Hercegovine i Republike Albanije.

Sastanak s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije

Džaferović je izrazio zadovoljstvo susretom s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije, te je naglasio da je i parlamentarna suradnja važna za unapređenje odnosa dviju prijateljskih zemalja.

Predsjedništvo BiH / Džaferović s predsjednikom Parlamenta Republike Albanije

Na sastanku je bilo riječi i o značaju razmjena posjeta dužnosnika dviju zemalja. Naglašeno je da postoje brojna područja u kojima je moguća intenzivnija suradnja, posebice u ekonomskom segmentu.

Nacionalne manjine kao most

Razgovarano je i o nacionalnim manjinama kao jakim poveznicama, mostom jačanja odnosa  Bosne i Hercegovine i Republike Albanije.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao kako su sastanci sa najvišim dužnosnicima Republike Albanije tijekom dvodnevnog službenog posjeta bili veoma uspješni, te da je razmjena iskustava potrebna objema zemljama. Predsjedatelj Džaferović je naglasio da je i cilj njegovog službenog posjeta da se suradnja unaprijedi u svim segmentima.

U izaslanstvu, koje predvodi predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, su i veleposlanik Bosne i Hercegovine za Republiku Albaniju Nusret Čančar, te savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića, Radovan Kovačević i Davor Vuletić.

Kopirati
Drag cursor here to close