Kometira Dodikovu zastavu

Džaferović: Dayton će doći u pitanje ako se ovako nastavi

Bilo koje pitanje da se pokuša izvući, narušava Dayton, kaže Džafetović
Vijesti / Politika | 23. 11. 2018. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović osudio je večeras izjave koje je posljednjih nekoliko dana izrekao predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik, kao i postupak postavljanja zastave bh. entiteta Republika Srpska prilikom današnje svečanosti predaje akreditivnih pisama u zgradi Predsjedništva BiH.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Džaferović je pozvao na razumno ponašanje, na poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma u cjelini.

''Ako se Dodik, i politike slične toj politici, nastave ovako ponašati doći će u pitanje Dayon. Tad dolazi u pitanje sve. Jedino neće biti dovedena u pitanje država Bosna i Hercegovina. Ona je postojala i prije Daytonskog mirovnog sporazuma'', naglasio je.

Dayton se, kaže, mora provoditi kao paket. Bilo koje pitanje da se pokuša izvući i samostalno promatrati, narušava Daytonski mirovni sporazum, 'narušava Daytonsku ravnotežu i onda se sve dovodi u pitanje'.

''Dio Daytona su i entiteti i stranci suci u Ustavnom sudu i visoko predstavnik. Sve je to Dayton'', naglasio je.

Član bh. Predsjedništva Šefik Džaferović kazao je večeras i to da je od Tajništva i Službe za protokol i ceremonijal Predsjedništva Bosne i Hercegovine zatraženo da se o današnjoj ceremoniju predaje akreditivnih pisama naačini službena zabilješka, nakon čega će biti poduzete neophodne pravne radnje da se nadležnim institucijama za provođenje zakona prijavi kršenje Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close