Duraković optužuje

Duraković: Sve što su Vulin i Dodik rekli o predmetu Orić je laž

Lider Pokreta Odgovor Ćamil Duraković je pozvao sve strane na mir, te da se odluke pravosuđa prestanu dovoditi u pitanje.
Vijesti / Politika | 09. 10. 2017. u 22:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Pokreta Odgovor Ćamil Duraković optužio je danas Milorada Dodika i Aleksandra Vulina "da im nije stalo do srpskih žrtava, već do vlastite medijske promocije, te da su očiglednim lažima spremni gaziti preko mrtvih da bi za sebe osigurali malo medijske pažnje i postavili se kao braniteljii srpskih interesa". 

''Optužnica protiv Nasera Orića je sastavljena od niza kontradiktornih iskaza navodnih svjedoka, te se ista raspala istog momenta kada je došla pred sud. Različiti iskazi, opisi, manjak materijalnih dokaza, sve je upućivalo na oslobođajuću presudu. Jednostavno, ekstremnim elementima u Banjoj Luci i Beogradu je ovo teško palo, jer su oni sami sebi izgradili percepciju o Naseru Oriću kao 'glavnom zlikovcu'. To je za njih izabrana trauma, pokušaj da nađu balans u odnosu na ono što su Karadžić, Mladić, Arkan, Beara, Tolimir i drugi počinili uime srpskog naroda u istočnoj Bosni, pa makar cijelu priču morali i izmisliti'', rekao je Duraković.

Dodao je da se ne treba zaboravljati da se Orić odazvao i na pozive Međunarodnog kaznenog suda u Hagu, ali i na pozive Suda BiH u Sarajevu.

''Nije se krio, već je odgovorao, branio se, iskoristio svoje pravo i izašao kao slobodan čovjek. Pogledajte samo kako sada nastupaju ekstremni elementi u javnosti. Aleksandar Vulin, propali ministar i glavni odgovorni za Srbe na Kosovu u vrijeme kada je Srbima na Kosovu bilo najgore, odluči da iz Beograda komentira presudu i podmeće da se Oriću sudilo za 3.500 Srba, premda se optužnica i predmet bavio ubojistvom tri zarobljenika. Mislite li je li Vulinu do srpskih žrtava? Nije, već mu je stalo da pošalje 'najjaču' izjavu ne bi li se dohvatio naslovnice 'Politike', 'Kurira' ili 'Informera''', naveo je Duraković, priopćeno je iz Pokreta Otpor.

Na kraju je pozvao sve strane na mir, te da se odluke pravosuđa prestanu dovoditi u pitanje.

Kopirati
Drag cursor here to close