Izborna matematika

Duraković: Pregovori o probosanskom bloku služe samo za kalkuliranje

Mišljenja je da se sve više pokazuje da pregovori o 'probosanskom' ili 'proeuropskom' bloku služe samo za "kalkuliranje i izbornu matematiku propalih kadrovika".
Vijesti / Politika | 02. 03. 2018. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Anadolija

Lider pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković ocijenio je u priopćenju za javnost da je nakon još jedne serije propalih pregovora oko zajedničke liste za ove izbore, izvjesno da probosanske stranke nemaju ni volju, a ni organizacijski kapacitet da osvoje išta više od Ustavom garantovana četiri mjesta u Narodnoj skupštini RS-a.

Za takvo stanje, smatra Duraković, "ne treba isključivo kriviti SDA, premda bi to bilo politički oportuno".

''Ako sagledate aktivnosti drugih političkih stranaka, vidjećete da su jedini ozbiljni predstavnici drugih stranaka i glasovi probosanske politike Admir Čavka iz SBB-a, Mirsad Duratović iz DF-a, Emir Suljagić iz GS-a i Elvedin Hamzić iz SBiH-a, a da strukturalnog organizovanog otpora nema'', naveo je Durakovića, reagirajući na informaciju da se zastupnica HSP-a koja je na listi Domovine izabrana u NSRS-a nije nijednom oglasila u posljednje tri godine.

Mišljenja je da se sve više pokazuje da pregovori o 'probosanskom' ili 'proeuropskom' bloku služe samo za "kalkuliranje i izbornu matematiku propalih kadrovika".

''Zato pozivamo SDP, SBB, SDA, BPS, SBiH, DF i sve druge koji su sudjelovali na izborima u RS-u, kao i Nezavisni blok, NBL, NS, GS i sve nove stranke koji okupljaju probosanske snage, da svi samostalno izađu na izbore, te da se konačno pokažu tko politički postoji na terenu, a tko ne'',  poručuje Duraković u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close