Poraz

Đukanović poštuje rezultat koji je postigla oporba

''Mislimo da smo tijekom prethodnih godina napravili iskorak, da je Crna Gora postala svjetionik na Zapadnom Balkanu i nadam se da će tako ostati i da će Crna Gora ostati stabilna država", priopćio je Đukanović.
Vijesti / Politika | 31. 08. 2020. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Crne Gore i čelnik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović rekao je u prvom obraćanju nakon parlamentarnih izbora da poštuje rezultat koji je postigla oporba, te je priznao da za sada njegova partija, sa tradicionalnim koalicijskim partnerima, nema većinu u tamošnjoj skupštini.

"Još uvijek pristižu rezultati i teško je reći što je pouzdana informacija. S koalicijskim partnerima imamo 40 mandata, borba za većinu zastupničkih mjesta i dalje traje“, rekao je Đukanović, istaknuvši da je obrađeno preko 90 posto glasova.

Naglasio je i da će sačekati konačne rezultate Državne izborne komisije, dodavši da će poštovati njihove rezultate.

"Naša partija je tokom svog ukupnog postojanja na političkoj sceni izgradila profil građanske partije, koja se bori za multietničko društvo i europski sistem vrijednosti. Mislimo da smo tijekom prethodnih godina napravili iskorak, da je Crna Gora postala svjetionik na Zapadnom Balkanu i nadam se da će tako ostati i da će Crna Gora ostati stabilna država", priopćio je Đukanović.

Crnogorska oporba ranije je proglasila pobjedu na parlamentarnim izborima, na kojima su prema preliminarnim podacima Centra za monitoring/CEMI/, tri oporbene koalicije "Za budućnost Crne Gore" koja je okupljena oko prosrpskog Demokratskog fronta , te "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", okupljene oko građanskih partija Demokrate i URA, osvojile 42 mandata u crnogorskom parlamentu od ukupno 81, prenosi Hina.

Milo Đukanović na vlasti je u Crnoj Gori više od tri desetljeća.

Kopirati
Drag cursor here to close