Što je s plaćama?

Državni službenici kreću u štrajk

Godinama traže uspostavljanje socijalnog dijaloga s Vijećem ministara, no, razumijevanja nema.
Vijesti / Politika | 22. 07. 2019. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika institucija Bosne i Hercegovine uputio je dopis Vijeću ministara BiH i OHR-u u kojem traže hitno privremeno financiranje institucija BiH ili, kako ističu, slijedi štrajk.

S obzirom na to da Vijeće ministara nije usvojio proračun za 2019. godinu i da su institucije BiH prvih šest mjeseci ove godine financirane na osnovu odluke o privremenom financiranju, koja nije dovodila u pitanje plaće i naknade zaposlenima u državnim institucijama, Sindikat pita što će biti s plaćama za period srpnaj-rujan 2019.

Godinama traže uspostavljanje socijalnog dijaloga s Vijećem ministara, no, razumijevanja nema.

Video: Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika institucija BiH najavljuje štrajk

''Nisu se nikad udostojili da prime nikoga ispred saveza i da uopće saslušaju neku problematiku, mada smo im pisali. Predsjedavajući Vijeća ministara i njegov zamjenik nikad nas nisu primili, niti smo s njima mi ma jednu temu razgovarali da bar uspostavimo socijalni dijalog'', navodi Dragan Krvavac ispred Sindikata saveza policijskih organa BiH.

Sjednica Vijeća ministara, koja je bila zakazana za 10. srpnjaje otkazana. Sljedeća je zakazana za utorak. Za sada je neizvjesno hoće li ta sjednica biti održana zbog neslaganja političkih stranaka o završetku formiranja vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close