Samo lagano

Država koja žuri: BiH raspravlja o provođenju Daytona u 2017. godini

Tegeltija kaže da će Vijeće ministara posao oko proračuna odraditi do kraja lipnja, što očekuje i od drugih nadležnih institucija u BiH.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2020. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas na sjednici Doma naroda da će Prijedlog proračuna institucija i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu biti spreman za sljedeći tjedan.

Odgovarajući na pitanje izaslanika Mladena Bosića (SDS) tko je odgovoran što donošenje proračuna kasni, jer je Tegeltija obećao da će to biti gotovo do 31. svibnja, predsjedatelj Vijeća ministara je rekao da je ovo tijelo blagovremeno usvojio Prijedlog proračuna za 2020. i uputio ga u Predsjedništvo BiH, gdje je došlo do određenih korekcija, zbog situacije u vezi s paandemijom virusa korone, pa je vraćen na doradu u Vijeće ministara.

"Ja sam očekivao da sav taj posao bude završen do kraja svibnja, ali su neki korisnici u međuvremenu podnijeli nove zahtjeve zbog pandemije, pa je došlo do zastoja ovog procesa. Proračun će biti spreman za sljedeći tjedan", poručio je Tegeltija.

Dodao je kako će Vijeće ministara ovaj posao odraditi do kraja lipnja, što očekuje i od drugih nadležnih institucija u BiH.

Bosić je prokomentirao da nije zadovoljan odgovorom, rekavši da i ne očekuje da netko u ovakvoj BiH snosi odgovornost za, kako je rekao, neefikasan rad.

Inače, na dnevnom redu sjednice Doma naroda nalazi se više izvještaja, među kojima i izvještaj Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara o realizaciji Revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa sedam Daytonskog mirovnog sporazuma za 2017. godinu.

Izaslanici bi trebali razmotriti i izjasniti se i o izvještajima o zaštiti osobnih podataka za 2017. i 2018. godinu, te više specijalnih izvještaja Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH, kao i Ureda za reviziju institucija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close