Neopoziva ostavka

Drvar opet ostao bez načelnika

Materić je neopozivu ostavku podnio 9. siječnja, navodeći osobne razloge.
Vijesti / Politika | 11. 01. 2019. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Nikola Materić

Vršitelj dužnosti načelnika općine Drvar Nikola Materić podnio je neopozivu ostavku, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Nikica Bosnić.

Materić je neopozivu ostavku podnio 9. siječnja, navodeći osobne razloge.

"Bit će održana izvanredna sjednica Općinskog vijeća na kojoj će parlamentarne stranke iznijeti svoje prijedloge kandidata za vršitelja dužnosti načelnika i izabrati prvog čovjeka općine Drvar", rekao je Bosnić i dodao da će općina tako premostiti period do 17. veljače kada su prijevremeni izbori za načelnika.

Za vršitelja dužnosti Materić je izabran 10. prosinca na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća jer je dotadašnji načelnik općine Goran Broćeta osvojio mandat na općim izborima za poslanika u Skupštini Hercegbosanske županije.

Na prijevremenim izborima za načelnika općine Drvar 17. veljače za ovu funkciju će se boriti Dušica Runić iz SNSD-a i Darko Kajtez kao neovisni kandidat.

Kajtez je na listopadskim općim izborima bio na kandidatskoj listi SNS-a.

Podsjetimo, prije mjesec dana Goran Broćeta i Duško Radun, načelnici općina Drvar i Bosansko Grahovo  su podnijeli ostavke na te dužnosti zbog preuzimanja mandata u Skupštini Hercegbosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close