Kerla ima odgovor

Dotjerala sam liniju: Gladna zastupnica novinare nazvala kretenima

Sportske uspjehe u BiH lako izbrišu istupi u političkim arenama, a neki su rekli kako je Kerlin istup jedini iskreni istup u bh politici.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2018. u 11:48 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovim kretenima sa Klixa interesantno što sam tražila pauzu za ručak, a nije im interesantno što se srčano borim za opstanak jedne nam jedine Bosne i Hercegovine'', napisala je, pa obrisala, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla, koja je u žižu javnosti došla nakon što je tražila stanku u zasjedanju sjednice jer je gladna.

Naime, Kerla nekadašnja vrhunska sportašica, zastupnica Demokratske fronte, okomila se na novinare nakon što je objavljena snimka njezina istupa u kojem govori kako je previše pitanja i odgovora i kako zahtjeva stanku da bi jela jer je gladna i da hitna ne dolazi po nju. Naime, ona je početkom ove godine imala ozbiljnih zdravstvenih problema, ali unatoč tome, budući da sjedi u klupama koje joj plaćaju građani ove zemlje, naišla je na osudu i zbog ''gladovanja'' i zbog komentara.


''Iako ne dobih pauzu od Elmedina Dine Konakovića za ručak i ne jedoh ništa ne postadoh ljudožder. Ali ako se okrenete oko sebe primjetit ćete ih na svakom koraku. Jede ih ljubomora i zavist a ja eto smršah toliko da sam dotjerala liniju za 10. Volim ja vas bez obzira što među vama ima onih koji bi najradije da me vide na dnu, ali ja kao što vidite sve jača i jača'', napisala je zastupnica.

Inače, Kerla je nastupila na Zimskim olimpijskim igrama 1984. u Sarajevu gdje je nastupila u četiri discipline i 1988. u Calgaryju, bivša je atletičarka, brzoklizačica, nogometašica i kuglašica.

Ostat će zapamćena po padu u cilju u utrci na 3.000 metara u disciplini brzog klizanja. Naime, Kerla je u utrci na 1.000 pala, ustala i nastavila dalje.


''Na 1.500 mi je bilo veoma teško, ponovo sam pala, ali sam ustala i nastavila klizati. Dok je 15.000 pljeskalo i uzvikivalo moje ime, plakala sam k'o malo dijete. Bilo me je stid svih onih koji su možda očekivali čudo od mene. Čuda se dešavaju, ali sport traži vrijeme i trening. Svoju trku na 3.000 metara završila sam bez pada, ali u cilju sam namjerno pala jer sam htjela da razveselim raju. Aplaudirali su kao da sam oborila svjetski rekord, osvojila medalju...'', rekla je u jednom intervjuu Kerla.

Nažalost, sportske uspjehe u BiH lako izbrišu istupi u političkim arenama, a neki su rekli kako je Kerlin istup jedini iskreni istup u bh politici.

Kopirati
Drag cursor here to close