AntiNATO blok?

Đonlagić: Vučić pomoću Čovića i saveznika pokušava crtati nove granice

Navodi da je indikativno to što Vučić žali zbog činjenice da separatisti iz HDZ-a BiH ne uspijevaju u svojim planovima destrukcije Bosne i Hercegovine, kao i to da Vučić otvara ovu temu nakon misteriozne posjete Dragana Čovića Beogradu nakon 9.1.
Vijesti / Politika | 16. 01. 2019. u 13:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić rekao je da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić pomoću Dragana Čovića, pokušava iscrtavati neke nove granice na ovim prostorima.

Đonlagić je to istakao danas u svom reagiranju na izjavu Vučića o potrebi stvaranja trećeg entiteta u BiH.

"Mi u Bosni i Hercegovini želimo suradnju i regionalnu stabilnost i umjesto da gospodin Vučić želi i radi na istom za dobrobit cijelog regiona, on sada nažalost priziva nove teritorijalne podjele, pa čak i na neki način vrijeđa pojedine narode. Vučićev cinizam dobrih namjera demaskira ovakvo miješanje u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine", navodi se u reagiranju Đonlagića, priopćeno je iz DF-a.

Također navodi da je indikativno to što Vučić žali zbog činjenice da separatisti iz HDZ-a BiH ne uspijevaju u svojim planovima destrukcije Bosne i Hercegovine, kao i to da Vučić otvara ovu temu nakon misteriozne posjete Dragana Čovića Beogradu nakon 9. siječnja.

"Dodik nije jedini koji je spreman isporučiti suverenitet Bosne i Hercegovine Beogradu i Moskvi. U ovom trenutku na to je više spremna do temelja propala politika Dragana Čovića, koja u velikosrpskim aspiracijama u BiH hvata posljednju slamku spasa i to bi na umu trebali imati svi građani Bosne i Hercegovine a naročito Hrvati koje Čović gura u AntiNATO blok Beograd – Moskva", dodaje Đonlagić.

Zbog svega toga, naglašava Đonlagić, treba dodatno ojačati probosanskohercegovačku NATO koaliciju koja se definira u Bosni i Hercegovini, ali i ukazati na to da ključne političke procese u BiH i u interesu države BiH ne mogu voditi politike sumnjivih namjera koje su ostale izvan te koalicije.

Kopirati
Drag cursor here to close