Žalba birača

SDA ometala glasovanje u Donjoj Drežnici?!

''Koga god da zovnete neće biti potvrđeno jer je mjesto prodano i svi rade za SDA'', rekao je čitatelj.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjestu Donja Drežnica na izborima, SDA promatrači ne dopuštaju promatračima drugih stranaka da obavljaju svoj posao, javio je danas portalu Bljesak.info jedan birač s lica mjesta.

''Policajac koji je tu, pravi se da ništa ne vidi. Pristalice SDA stranke traže žrtve da glasaju za osobe koje nisu u mogućnosti da izađu na izbore i da glasuju. Promatrači drugih stranaka, kojih je znatno manje se bore, ali bivaju zaustavljeni i na grub način'', javio nam je birač, koji kako kaže, nije prijavio slučaj SIP-u.

''Koga god da zovnete neće biti potvrđeno jer je mjesto prodano i svi rade za SDA'', rekao je čitatelj.

Inače, kako smo neslužbeno uspjeli saznati na ovom izbornom mjestu svi glasovi su dani Željku Komšiću, a spekulira se i informacijama koje su gotovo nedokazive, da je SDA pozivao svoje birače da glasuju za DF.

Iz MUP-a HNŽ-a su nam rekli da danas u Drežnici nisu imali prijavljenih većih incidenata, a ukoliko je bilo nekih neregularnosti i situacija gdje je policija trebala reagirati, te informacije ćemo dobiti sutra.

Istočni Mostar, naseljen uglavnom Bošnjacima, domimantno je glasovao za Željka Komšića u utrci za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH i član rukovodstva HDZ BiH izjavio je za N1 da je Željko Komšić bošnjački kandidat i to, kako je kazao, kandidat onih koji ne vole Bosnu i Hercegovinu.

Prema podacima iz SDA - Željko Komšić vodi u trci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, i to u odnosu 75:20 posto do sada prebrojanih glasova.

Diana Zelenika, kandidatkinja koalicije "Hrvatsko zajedništvo" predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom 1990, je istaknula da bi čestitala Željku Komšiću, kandidatu koalicije "Bosna i Hercegovina pobjeđuje", da zna da su izbori regularni.

"Dopredsjednik Republike Hrvatske i premijer Republike Hrvatske su izravno stali na stranu Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i time generirali hrvatsko biračko tijelo. Da nije bilo tako, rezultati bi bili drugačiji", kazala je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close