Izetbegović zahvalan

Donacija - 8.000 000 KM vojne opreme iz Turske za stabilnost u BiH

Iskazana je zahvalnost Republici Turskoj za pomoć koju je pružila Oružanim snagama Bosne i Hercegovine putem Sporazuma o vojno-financijskoj suradnji
Vijesti / Politika | 04. 07. 2018. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović se sastao sa ministrom obrane Republike Turske Nurettinom Çanıklıjem.

Tijekom susreta istaknuto je kako Bosna i Hercegovina i Turska tradicijski njeguju dobre i prijateljske veze, te su iskazana očekivanja da će se dobri bilateralni odnosi još više razvijati u budućnosti, priopćeno je iz Pedsjedništva BiH.

Iskazana je zahvalnost Republici Turskoj za pomoć koju je pružila Oružanim snagama Bosne i Hercegovine putem Sporazuma o vojno-financijskoj suradnji, kroz projekte školovanja kadeta i donacije vojne opreme koji premašuju cifru od 8.000 000 KM, što doprinosi miru i stabilnosti u BiH i u cijeloj regiji.

Sugovornici su se složili da je stabilnost Bosne i Hercegovine preduvjet stabilnosti šire regije, a članstvo u europskim integracijama i aktiviranje MAP-a, u čemu BiH vidi jasnu perspektivu, znatno doprinosi očuvanju mira. U tom smislu, pozdravljena je snažna i kontinuirana potpora Republike Turske Bosni i Hercegovini u njezinim aspiracijama.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića nazočio savjetnik Zoran Đerić, te u ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, savjetnik Igor Planinić, priopćeno je iz Pedsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close