Crvena fascikla

Dokument pronađen kod Kuntoša fotokopija, a ne original ''Daytona''

Fascikla, koja je pronađena kod Kuntuša 31. listopada, kada su ga uhitili pripadnici MUPRS-a, otvorena je danas u banjalučkom Okružnom sudu.
Vijesti / Politika | 07. 11. 2017. u 16:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miljkan Pucar, odvjetnik Željka Kuntoša, tvrdi da kod njegovog klijenta nije nađen original Daytonskog sporazuma, već kopije određenih dokumenata na engleskom dokumentu.

Fascikla, koja je pronađena kod Kuntuša 31. listopada, kada su ga uhitili pripadnici MUPRS-a, otvorena je danas u banjalučkom Okružnom sudu, a Pucar je rekao da će se nakon vještačenja znati kako će se postupati u ovom slučaju.

''Crvena fascikla je otvorena i u njoj se nalaze dvije knjige, koje su ukoričene. U jednoj je određena dokumentacija, u fotokopiji. Pregledali smo sve potpise i radi se o fotokopijama. U drugoj knjizi je nekakva dokumentacija, koja nema potpisa i konstatirali smo da je i to fotokopija. I sve to je na engleskom jeziku'', pojasnio je Pucar, javila je banjalučka ATV.

Po nalogu tužitelja pronađeni dokumenti, za koje policija sumnja da su primjerak Daytonskog mirovnog sporazuma, na engleskom jeziku, bit će upućeni na prevođenje, a zatim i na vještačenje.

Pripadnik MUPRS-a Željko Kuntoš pušten je 1. studenog da se brani sa slobode, jer su u entitetskom javnom tužiteljstvu smatrali da nije bilo zakonskih osnova za određivanje pritvora, a policija sumnja da je izvršio krivična djela trgovina utjecajem i krivotvorenje ili uništavanje službene isprave.

On je nekadašnji vozač Dragana Kalinića, bivšeg predsjednika Narodne skupštine RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close