Samo u BiH

Dok tužiteljstvo traži pritvor, Osmica na važnim sastancima

Mehmedagić još uvijek obnaša funkciju direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH iako je iz Tužiteljstva u srijedu ponovno podnesen zahtjev za njegovim zatvaranjem.
Vijesti / Politika | 09. 09. 2021. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Dok tužiteljstvo traži pritvor, Osmica na važnim sastancima

Osman Mehmedagić sastao se u Sarajevu sa zapovjednikom EUFOR-a Alexanderom Platzerom i vođom "Operacije Althea u BiH".

Razgovor na sastanku bio je usmjeren na suradnju između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i EUFOR-a.

Naime, Mehmedagić još uvijek obnaša funkciju direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH iako je iz Tužiteljstva u srijedu ponovno podnesen zahtjev za njegovim zatvaranjem. 

Podsjetimo, tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH zahtjev za opoziv mjera zabrane i određivanje mjere pritvora Mehmedagiću zbog nepoštivanja mjera zabrane određenih prema osumnjičenom odlukom Suda BiH.

Kako navode iz Tužiteljstva BiH došli su do informacija i dokaza, da je osumnjičeni Mehmedagić u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inozemstvu s osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu i kojoj se sukladno izrečenim mjerama zabrane, osumnjičeni ne smije približavati na udaljenost manju od 50 metara.

Tužiteljstvo je zahtjev za pritvor podnijelo ponovno usprkos činjenici da je Sud BiH ranije je odbio žalbe Tužiteljstva BiH i obrane na mjere zabrane koje su određene direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije Osmanu Mehmedagiću.

Kopirati
Drag cursor here to close