Sjedanje

Dogovaranje u Mostaru

Naveo je da, ako se želi graditi BiH, ne može legitimno predstavljanje jednog naroda biti osporeno od drugog.
Vijesti / Politika | 15. 11. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neka Dom naroda pričeka'', moglo se čuti u razgovoru Milorada Dodika i Dragana Čovića tijekom fotografiranja uoči sastanka izaslanstava SNSD-a i HDZ-a BiH u Mostaru.

Ranije je Dodik u intervjuu za Dnevni avaz rekao kako je u BiH potrebno prestati s negiranjem i početi s dogovaranjem i uvažavanjem.

Rekao je kako ''u BiH postoji mnogo povijesnih razloga zbog kojih se ne može postići dogovor, ali se mogu uvažavati svačija prava i moraju poštovati pravila''.

Foto: Bljesak.info / Milorad Dodik u Mostaru

''Mi smo spremni da se prestanemo negirati u bilo kojem smislu, ne samo na nacionalnom, a počelo je i to. Počela je priča o nekom građanskom u kojem nema naroda. Ili, da mi ponekad negiramo BiH, a Bošnjaci uporno negiraju Republiku Srpsku. Trebamo se prestati negirati i početi dogovarati'', rekao je Dodik uoči dolaska u Mostar.

Naveo je da, ako se želi graditi BiH, ne može legitimno predstavljanje jednog naroda biti osporeno od drugog.

Foto: Bljesak.info / Dodik, Cvijanović, Košarac...

"Ne mogu Bošnjaci osporiti da legitimno izabrani Srbi uđu u Savjet ministara, to ne mogu ni Srbi. Jedino što pomaže jeste princip. Ako to ne može, onda ostaje ovo što imamo. Ja sam i dalje spreman da u nekoj dogovorenoj politici radim. Nisam protiv toga i žao mi je što nije tako", rekao je.

Govoreći o razlozima zbog kojih nije formirana državna vlast, Dodik je naveo da HDZ ne krije da je za integraciju u NATO, ali ne smatra da zbog toga treba žrtvovati vlast i funkcioniranje institucija, kao i europski put, za razliku od SDA, čiji je stav da sve treba zaustaviti.

Foto: Bljesak.info / Dolazak na dogovaranje

"Najbolje bi bilo da sve postavimo onako kako je bilo u sporazumu od 5. kolovoza. Nisam protiv suradnje s NATO savezom, da se dalje nastavi s reformama Oružanih snaga, pogotovo što su zainteresirani da smanjimo troškove", kaže Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close