Doboj

Dogodilo se i to: Prosvjedi zbog izbornih rezultata

Traži se da u ponovljenim izborima bude onemogućen rad svim predsjednicima i članovima biračkih odbora kod kojih su uočene izborne nepravilnosti.
Vijesti / Politika | 24. 12. 2020. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više stotina građana Doboja, nezadovoljnih odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH da ne potvrdi rezultate lokalnih izbora u ovom gradu, okupilo se pored magistralnog puta Doboj-Maglaj, u dobojskom naselju Vila.

Naime, SIP nije objavio rezultate lokalnih izbora u Doboju, a na sjednici 19. studenog usvojio je zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj, piše Srna.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta "Banjaluka zove" i SP-a su 17. studenog, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu koji je dostavljen SIP-u.

U zahtjevu se traži da budu smijenjeni aktualni predsjednik i članovi Gradskog izbornog povjerenstva, da SIP u Doboju formira neovisno izborno povjerenstvo, da u ponovljenim izborima bude onemogućen rad svim predsjednicima i članovima biračkih odbora kod kojih su uočene izborne nepravilnosti.

Oni su zatražili da ponovljene izbore prate neovisne organizacije i da na biračkim mjestima bude postavljen video-nadzor.

 

Kopirati
Drag cursor here to close