Nema provokacije

Dodik zapovjedniku EUFOR-a: Odore VRS-a su čin baštinjenja tradicije

Dodik razgovarao sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH Dorferom
Vijesti / Politika | 22. 05. 2019. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR Predsjedništvo BiH / 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Sarajevu sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH Martinom Dorferom.  

Dodik i Dorfer konstatirali su da su između BiH, na svim razinama, i Misije EUFOR-a uspostavljeni odnosi povjerenja i međusobne suradnje.  

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i zapovjednik Misije EUFOR-a suglasili su se da je BiH danas stabilna, a da je tome doprinijela i prisutnost EUFOR-a.  

Dodik je prenio zapovjedniku Dorferu da Vijeće  ministara BiH još nije formirano, što predstavlja otežavajuću okolnost u normalnom funkcioniranju BiH, a da je to, između ostalog, i rezultat pogrešno postavljenih prioriteta pojedinih političkih čimbenika u BiH.  

Predsjedatelj je ponovio zapovjedniku EUFOR-a da inicijativa da za Dan Republike Srpske pripadnici Trećeg pješadijskog puka nose svečane odore Vojske Republike Srpske predstavlja samo čin baštinjenja tradicije Vojske Republike Srpske, te da tu nema namjere da se itko provocira i da se tenzije oko toga dižu bespotrebno, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close