''BiH je samo radno mjesto''

Dodik će putovati s putovnicom Srbije

''Nemam što mijenjati, ja sam Srbin. Više volim Srbiju, nego BiH. BiH je moje radno mjesto i ništa više'', ustvrdio je on.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2018. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik izjavio je da će i kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine putovati sa putovnicom Srbije. 

''Nemam što mijenjati, ja sam Srbin. Više volim Srbiju, nego BiH. BiH je moje radno mjesto i ništa više'', ustvrdio je on. 

Nije, kaže, spreman pristati stereotipe, koje su promovirali stranci, da je BiH "nešto što nam treba biti sveto“. 

''Mi smo u BiH silom međunarodnog sporazuma, a taj sporazum je upravo urušila međunarodna zajednica. Gotovo da nema mnogo elemenata koji bi trebalo da nas zadrži u BiH...Ne sporimo BiH kako to piše u Ustavu, a svaku drugu, antidejtonsku BiH sporimo i to ćemo raditi gdje god bili'', ustvrdio je on u izjavi novinarima u Banja Luci. 

Pozvao je srpske kadrove u institucijama i organima BiH da podnesu ostavke, navodeći da se to odnosi i na SIPA-u. 

''Oni moraju znati nemaju moje povjerenje. Pozivam ih sve da podnesu ostavke. Neki od njih, možda mogu ostati, to ćemo vidjeti. Oni koji to ne urade, naći ćemo načina da ih sklonimo s dužnosti'', rekao je on i naveo da to nije osveta, već podsjeća da ti ljudi, kako kaže, ako žele biti njegovi suradnici moraju da se dokažu. 

Kritizirao je rad Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, jer je, kako tvrdi, radila protiv RS, a najavljuje da će predložiti zakon po kojem će se promijeniti mnoge stvari vezano za tu službu. 

Naglasio je da entitet RS ima pravo štititi svoj ustavni poredak i to će raditi novoformirano Vijeće za zaštitu ustavnog poretka RS-a. 

''Protiv svakoga tko bude urušavao ustavni poredak će se provoditi niz mjera'', naveo Dodik. 

Tvrdi da RS ima pravo na obavještajno praćenje svih onih koji su protiv njenog ustavnog poretka.

Kopirati
Drag cursor here to close