Poželio mu sreću

Dodik za lošu atmosferu uoči Vučićeva posjeta krivi Hrvatsku

Ocijenio je kako se u Hrvatskoj uoči Vučićeva dolaska stvara ozračje koje ''nije primjereno''
Vijesti / Politika | 11. 02. 2018. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je u nedjelju kako srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ima pravo govoriti u ime svih Srba i poželio mu sreću tijekom posjeta Hrvatskoj koju smatra krivom za loše ozračje uoči njegova dolaska.

''Želim uspjeh Vučiću u razgovorima. On je pozvan da svojim kredibilitetom predstavlja ne samo Srbiju, nego i da razgovara o svim pitanjima između Srba i Hrvata'', rekao je Dodik, javila je entitetska novinska agencija RS-a Srna.

Ocijenio je kako se u Hrvatskoj uoči Vučićeva dolaska stvara ozračje koje ''nije primjereno'' i to zbog značaja koji srbijanski predsjednik ima u regionalnim okvirima.

Vučićev posjet Hrvatskoj treba iskoristiti kao novu priliku za uspostavu sigurnih i dobrih odnosa koji bi jamčili sigurnost i mir za oba naroda i ''sve tri države'', rekao je Dodik, aludirajući na Hrvatsku, Srbiju i RS koji nije država, nego srbijanski entitet u okvirima države BiH.

Srbi imaju dvije države - Srbiju i RS, Hrvati imaju Hrvatsku i to je novi povijesni kontekst koji je donio raspad bivše Jugoslavije, na svoj je način Dodik opisao geopolitičke odnose u regiji, prenijela je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close