'ko je kriv?

Dodik za aferu Ikona optužuje Sarajevo

''Svi problemi u vezi sa ikonom nisu utjecali na odnose Republike Srpske i Rusije'', dodao je lider SNSD-a Milorad Dodik.
Vijesti / Politika | 05. 02. 2021. u 19:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da su ''političko Sarajevo i tamošnji mediji krivi za aferu ikona''.

Dodik je mišljenja da se radi o lažnim navodima da je on osobno poklonio ukradenu ikonu iz Ukrajine ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

Ponovio je kako ikonu nikada nije potraživala ni Ukrajina, niti Interpol. No, ipak, treba podsjetiti da je činjenica da je Ukrajina putem MVP i svog veleposlanstva u BiH i Hrvatskoj zatražila izuzimanje ikone i njeno vještačenje.

''Svi problemi u vezi sa ikonom nisu utjecali na odnose Republike Srpske i Rusije'', dodao je lider SNSD-a Milorad Dodik, javlja BHRT.

Podsjetimo da je Milorad Dodik u svojstvu svjedoka saslušan u Tužiteljstvu BiH u vezi s aferom ikona koja je poprimila karakter međunarodnog diplomatskog skandala.

Dodik je ranije dobio poziv kako bi tužiteljima ispričao sve što zna o porijeklu ikone te njenom putu do njegovih ruku i danu kada ju je poklonio Sergeju Lavrovu.

Tužiteljstvo BiH je nedavno priopćilo da postupajući tužitelj u predmetu poznatom kao ''Ikona'' intenzivno poduzima aktivnosti na prikupljanju dokaza i saslušanju svjedoka.

Kopirati
Drag cursor here to close