Akcija MUP-a RS

Dodik: Volio bih da su uhićenja opravdana

Dodik je naglasio kako bi volio da se dokaže da su uhićenja opravdana, ali da će biti vrlo kritičan ako se pokaže da je u pitanju zloupotreba pravosudnog sustava.
Vijesti / Politika | 15. 09. 2021. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svako tko radi javni posao i ogriješi se o zakon treba biti procesuiran, ali nejasno je zašto su za ova uhićenja odabrali Dan srpskog jedinstva, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentirajući privođenja u vezi s navodnim zloupotrebama u Institutu za javno zdravstvo RS.

Dodik je naglasio kako bi volio da se dokaže da su uhićenja opravdana, ali da će biti vrlo kritičan ako se pokaže da je u pitanju zloupotreba pravosudnog sustava, prenosi "Avaz".

Nerazrješene okolnosti 

Rekao je kako bi se u slučaju da se pokaže da su u pitanju zloupotrebe to značilo skrnavljenje pravosudnog sustava te da oni koji ova uhićenja provode na današnji dan pokazuju da im ni do čega nije stalo.

Istaknuo je da postoje indicije kako bi se moglo raditi o zloupotrebi.

Kako su objavili mediji iz RS, u srijedu je realizirana velika akcija Ministarstva unutarnjih poslova RS u Banja Luci, u okviru koje policija pretresa Institut za javno zdravstvo RS.

"Osim prostorija Instituta, u tijeku je pretres više privatnih tvrtki", kazala je glasnogovornica Tužiteljstva Posebnog odjela za organizirani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala Dragica Tojagić.

Sporna nabava

Navela je da se pretresi vrše u vezi sa sumnjama u nezakonito poslovanje Instituta u postupku javnih nabava medicinske opreme.

"Pretresi se vrše po naredbi tog odjeljenja i više informacija bit će poznato nakon završetka pretresa i istrage", istaknula je Tojagićeva.

Mediji su ranije izvještavali da je Institut za javno zdravstvo RS 10. travnja ove godine potpisao ugovor sa turističkom agencijom Travel For Fun u vrijednosti od 2.388.500 KM bez PDV-a za nabavu zaštitne medicinske opreme koja se koristi za sprječavanje i suzbijanje širenja koronavirusa na teritoriju Republike Srpske, piše portal Infoveza.

Postupak javne nabave je proveden putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, a turistička agencija Travel For Fun je jedini ponuđač s kim su pregovarali.

Kopirati
Drag cursor here to close