"Nelegitiman predstavnik"

Dodik: Volio bih da do sastanka Vučića i Schmidta nije ni došlo

"Schmidt je nelegalan. On nije visoki predstavnik i nema potrebe da se u tom njegovom svojstvu srećem sa njim i ne želim da mu dam legitimitet", istaknuo je Dodik.
Vijesti / Politika | 12. 09. 2021. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tijekom današnjeg sastanka u Beogradu razgovarali su i o novom visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu, potvrdio je Dodik.

"Razgovarali smo i o posjeti Schmidta Beogradu i razgovoru koji je predsjednik Srbije imao s njim. Predsjednik Vučić zna moje mišljenje da je on nelegitiman i da bih volio da to tog sastanka nije došlo", rekao je Dodik.

On je dodao da je nakon toga u Sarajevu bilo špekulacija o tom sastanku "i kod nekih naših ljudi".

"Schmidt je nelegalan. On nije visoki predstavnik i nema potrebe da se u tom njegovom svojstvu srećem sa njim i ne želim da mu dam legitimitet", istaknuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, tema razgovora je bila i sutrašnja posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji.

Podsjetimo, Dodik je uoči sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem gostovao na Prvoj TV i govorio o političkim odnosima u BiH i regiji.

"Ja samo pokušavam biti realan, da tu neku realnost prenesem u neki razgovor. Tamo postoje Bošnjaci, koji su zagledani u Tursku. Ja ne volim BiH, a volim RS i Srbiju. Zašto bi to nekoga iritiralo? Ja ne navijam ni za jedan sport u kojem sudjeluje netko iz BiH. To nije zemlja koja meni pripada, to je nešto što je nama nametnuto. Nemojte me natjerati da radim nešto što ne volim", poručio je Dodik iz Srbije. 

Kopirati
Drag cursor here to close