Računica

Dodik već izračunao glasove na izborima

Dodao je kako SNSD ima kandidata za predsjednika Republike Srpske, ali da je samo potrebno da se to formalno provede.
Vijesti / Politika | 22. 03. 2018. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je kako ankete pokazuju da će razlika između njega i Mladena Ivanića na predstojećim izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH biti 123.000 glasova u njegovu korist, ako na izbore izađe 650.000 građana, koliko ih je izašlo na prošle izbore.

"Ako odlučimo da kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske bude Željka Cvijanović, razlika glasova u njezinu korist u odnosu na kandidata SDS-a Vukotu Govedaricu bila bi 80.000 glasova", rekao je Dodik za RTRS.

Rekao je kako ankete pokazuju da će SNSD na predstojećim izborima osvojiti 41,7 posto glasova, 18,6 SDS, 9,2 DNS, 7,7 PDP, SP više od pet posto glasova, dok NDP neće ni preći izborni cenzus, prenijela je Srna.

Dodao je kako SNSD ima kandidata za predsjednika Republike Srpske, ali da je samo potrebno da se to formalno provede.

"Uvažavam koalicijske partnere i njihovu nekakvu dinamiku. Marko Pavić je moj suradnik 20 godina i mi smo najdugovječnija koalicija, SNSD-DNS-SP, na Balkanu i zajedno ćemo ići na predstojeće izbore, jer je naš koalicijski potencijal 65 posto", istaknuo je Dodik.

Čelnik SNSD-a je rekao kako želi da koalicija ima potencijal 70 posto, da bi dvotrećinski mogla uticati na promjenu Ustava Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close