Ne želi sudjelovati

Dodik: Uhićenje Osmice je zabava bošnjačkih političkih krugova

"Može se primijetiti da nijedan stranac, a pogotovo Amerikanci i Europljani, ovih dana ne govore o kriminalu, korupciji i sličnim njima dragim, epitetima. I za manje upućenog to je dosta", ocijenio je Milorad Dodik.
Vijesti / Politika | 15. 07. 2021. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istaknuo je kako je uhićenje direktora Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića "zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova u kojoj nitko iz Republike Srpske, bar ne iz stranke koju ja vodim, ne želi sudjelovati".

Direktora OBA-e su, po nalogu Tužiteljstva BiH, uhitili pripadnici MUP KS zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, lažiranja isprave i pranja novca i policija je pretresla njegovu kuću.

"Cirkus s poznatim klaunovima"

Osumnjičen je da je krivotvorio diplomu kojom je konkurirao za poziciju direktora OBA-e, a sumnjive su i njegove financijske transakcije u vezi s kupovinom dva stambena objekta u Sarajevu.

Dodik je za novinsku agenciju Srna kazao da su odavno iznesene pred javnost ozbiljne sumnje da je Osman Mehmedagić počinio krivična djela, ali da je Stranka demokratske akcije (SDA) i pored toga inzistirala da on dobije još jedan mandat na tom mjestu.

Po riječima Dodika, sve što se događa, uključujući i "orkestrirane prosvjede pred Tužiteljstvom BiH" povodom uhićenja Mehmedagića "liči na cirkus s poznatim klaunima".

"Da je bilo tko iz Republike Srpske mogao ili želio utjecati na proces u predmetu 'Osmanagić' – kako se podlo sugerira iz Sarajeva, treba objasniti kako to da je musliman tužiitelj, da ga privodi muslimanska policija… Ovako imamo predstavu za javnost koja će se završiti kao i sve slične prije nje. U toj predstavi neću i ne želim sudjelovati", naglasio je Milorad Dodik.

Stranci šute 

On je ocijenio da je OBA "odavno antisrpska organizacija, usmjerena protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u cjelini", prenosi Beta. 

"Nažalost, postoje i neki Srbi u toj organizaciji koji su na strani direktora OBA-e radeći protiv Republike Srpske, Srbije i Srba u cjelini. Dopustili su i podržavali takvo djelovanje", kazao je Dodik.

Dodao je da je to još jedan dokaz "beznađa koji se zove Bosna i Hercegovina".

"Može se primijetiti da nijedan stranac, a pogotovo Amerikanci i Europljani, ovih dana ne govore o kriminalu, korupciji i sličnim, njima dragim, epitetima. I za manje upućenog to je dosta", ocijenio je Milorad Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close