Ne shvaća histeriju

Dodik u obrani Srbije: Komšić i Džaferović još nisu izašli iz rata

Dodik je rekao da ne shvaća što je razlog histerije koja je došla iz Sarajeva, osim da se zadržava potreba pogoršanja odnosa s dva najvažnija susjeda Srbijom i Hrvatskom.
Vijesti / Politika | 25. 12. 2019. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ni Željko Komšić ni Šefik Džaferović, kao sudionici građanskog rata u BiH devedesetih godina, izgleda još nisu izašli iz rata ako je suditi po retorici koju koriste govoreći o Srbiji i njenom rukovodstvu.

''Srbija je suverena, neovisna i prijateljska država koja ima suvereno pravo da odlučuje o svim važnim pitanjima za srpski narod i srpsku državu i izuzetno smo im zahvalni što Republiku Srpsku gledaju kao prioritetno vanjskopolitičko pitanje'', naglasio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentira reakcije članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića na Strategiju obrane i nacionalne sigurnosti Srbije, Dodik je rekao da ne shvaća šta je razlog histerije koja je došla iz Sarajeva, osim da se zadržava potreba pogoršanja odnosa s dva najvažnija susjeda Srbijom i Hrvatskom.

''Ustrajavajući na lažima o agresiji i genocidu, koji se nisu dogodili i s kojima Srbija nema veze i nakon 24 godine od završetka rata, akt je najdubljeg neprijateljstva i kako neko s tom i takvom retorikom može držati lekciju o dizanju tenzija. Ne može država Srbija i njeno rukovodstvo služiti kao moneta za potkusurivanje u najnovijim međubošnjačkim političkim trvenjima, pa preporučujem i Komšiću i Džaferoviću da se uozbilje'', istakao je Dodik.

On je naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, Daytonski mirovni sporazum, u okviru koga Republika Srpska ima svoju ustavom garantiranu poziciju, kao i Sporazum o specijalnim paralelnim vezama.

''Pozivam Komšića i Džaferovića da bar poštuju suverenitet Srbije i ne miješaju se u unutarnja pitanja prijateljske i susjedne '', poručio je Dodik

Kopirati
Drag cursor here to close