Ozbiljna organizacija

Dodik: U NATO ne dostavljamo ANP

''NATO je jedna ozbiljna organizacija i kod njih postoje jasne procedure i nema tu podrazumijevanja'', kazao je Dodik.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2019. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena  / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da je jedna od ključnih konstatacija ta da Program reformi ne prejudicira članstvo u NATO i da se zato taj dokument ne zove ANP.

''NATO je jedna ozbiljna organizacija i kod njih postoje jasne procedure i nema tu podrazumijevanja. Tu piše, ako hoćete da idete dalje u integracije, treba da dostavite ANP. Mi to ne dostavljamo'', rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Odbacio je optužbe opozicije, koja je na razini BiH mogla da odbije ANP, ali nije to uradila te dodao da je za njega važno šta će o Programu reformi BiH reći Narodna skupština RS i javnost, a ne opozicija.

Dodao je i da nije on sam mogao pisati taj dokument, već da je tu i međunarodna zajednica, kao i predstavnici Hrvata i Bošnjaka koji hoće NATO integracije.

''Ono što smo mi uradili jeste da smo uzeli i dobili tu kvalifikaciju da se ne prejudicira članstvo, a ne prejudicirati znači staviti sa strane i time možemo biti zadovoljni. Sve zavisi od naše volje i dok mi sjedimo tamo neće biti NATO integracije, a ako dođu Mirko Šarović i Mladen Ivanić, biće NATO integracije'', ustvrdio je Dodik.

Uvjeren je da će u ponedjeljak biti završen izbor Vijeća ministara BiH.

To je, dodaje, završen posao i ostalo je samo da se provede.

Uvjerava i da nije sporna većina za izbor Vijeća ministara u Zastupničkom domu parlamenta BiH i da će se manifestovati u trenutku glasanja.

Kopirati
Drag cursor here to close