BiH je propala zemlja!

Dodik u Mostaru: Sramota me!

''Nisam ja ovdje na lutriji, uzet ćemo ono što je najbolje za srpski narod. Da imenujemo predsjedavajućeg, prvi biraju Bošnjaci, drugi Hrvati, treći Srbi. I kako kome što zapadne. Ja već imam neki redoslijed stvari'', kazao je Dodik
Vijesti / Politika | 09. 04. 2019. u 13:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je danas u Mostaru da ga je ''sramota što je s Komšićem i Džaferovićem u Bruxellesu davao bilo kakva obećanja'' komentirajući zastoj u formiranju vlasti na državnoj razini.

Dodik je poslao oštre poruke Stranci demokratske akcije optuživši je za onemogućavanje implementacije izbornih rezultata.

''SDA misli da ima neku pametnu politiku onemogućavanja implementacije izbornih rezultata. Cilj im je da zadrže podobne Srbe na različitim pozicijama. Ide razdoblje u kojem se imenuju ljudi u agencijama. Obična laž koju dobivamo od Izetbegovića. Nas ne zanima njihovo stalno političarenje, jaukanje i prikazivanje sebe kao višeg vrijednog. Republici Srpskoj pripada mjesto predsjedavajućeg i tri ministra'', kazao je Dodik u Mostaru danas.

Foto: Bljesak.info / Vučić i Dodik u Sabornoj crkve Svete trojice u Mostaru

Potom je govorio o poziciji predstavnika Srba u pregovorima o formiranju vlasti u BiH.

''Mene je sramota što sam s Komšićem i Džaferovićem u Briselu davao ikakva obećanja. Mi imamo našu poziciju, tražim da se Srbi zastupaju onako kako kaže Ustav. Dramatične stvari, tražite status kandidata u EU, a niste u stanju da ispunite rok u Vijeću Europe. BiH je propala zemlja, to je jasno svakom osim međunarodnih igrača. Ne pripadamo ovoj ekipi ljudi. Ja jesam član Predsjedništva, ali predstavljam političku volju i politički projekt koji se zove Republika Srpska'', dodao je on.

Foto: Bljesak.info / Vučić i Dodik u Sabornoj crkve Svete trojice u Mostaru

Na pitanje novinarke N1 Adise Imamović o podjeli resora u Vijeću ministara, Dodik je odgovorio:

''Nisam ja ovdje na lutriji, uzet ćemo ono što je najbolje za srpski narod. Da imenujemo predsjedavajućeg, prvi biraju Bošnjaci, drugi Hrvati, treći Srbi. I kako kome što zapadne. Ja već imam neki redoslijed stvari''.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je otvorio 22. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru tokom kojeg će više od 860 izlagača iz 27 zemalja predstaviti proizvode i usluge posjetiocima iz četrdesetak zemalja. Brojne zvanice su otkazale učešće na sajmu.

Kopirati
Drag cursor here to close