'Ajmo razlaz!

Dodik: Treba ukinuti visokog predstavnika i raspustiti OSA-u

Dodik smatra da je Inzko "plaćenik muslimanske strane", a OSA antiustavna organizacija koja je nametnuta kršenjem međunarodnog sporazuma od visokih predstavnika.
Vijesti / Politika | 18. 09. 2018. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH ne treba davati dodatni novac nego da je treba raspustiti.

Komentirajući odbijanje povećanje proračuna za OSA-u, Dodik je rekao novinarima da je to antiustavna organizacija koja je nametnuta kršenjem međunarodnog sporazuma od visokih predstavnika.

Dodik je naveo da treba ukinuti i visokog predstavnika u BiH, nazivajući ciničnom njegovu izjavu o Srebrenici u isključivom okviru BiH.

"Srebrenica je sastavni dio Republike Srpske i ne vidim nijedan razlog da se Inzko miješa u to, Srebrenica jeste i bit će sastavni dio Srpske i on (op.a. Inzko) to ne može promijeniti, bez obzira na svoj cinizam", rekao je Dodik tijekom posjete Loparama, piše Srna.

Prema njegovim riječima, ovakvim izjavama Inzko pokazuje da je "plaćenik muslimanske strane", uz vraćanje tema koje su davna prošlost.

"Srbi drže lokalnu vlast u Srebrenici, ona pripada Republici Srpskoj, onima koji su stradali odaje se počast, a Vlada je ukinula izvještaj koji je bio lažan", istaknuo je Dodik.

Govoreći o politici prema migrantima koja određuje izbore u europskim zemljama, Dodik je rekao da migranti ne mogu biti stacionirani u Republici Srpskoj.

"Mi smo davali podršku njihovom prolasku jer granicu ne kontroliramo, a institucije BiH su propustile veliki broj migranata i bilo je neophodno da osiguramo da se ne stacioniraju u Srpskoj", naveo je on.

Dodik je ocijenio da je postojala velika opasnost da se migranti stacioniraju na prostoru Republike Srpske.

"Samo odlučnom politikom Vlade i institucija Republike Srpske i jasnim porukama da se to neće dogoditi, onemogućili smo da se migranti stacioniraju ovdje i to ostaje naša politika", poručio je predsjednik Srpske.

Dodik je naveo da zbog migranata i Europa ima ozbiljan problem, te najavio da će nakon izbora Srpska zatražiti od te Europe da objasni gdje je sada, da bi Srpska mogla odlučivati kako će se dalje kretati.

Kopirati
Drag cursor here to close