Polako, precizno

Dodik: Tražit ćemo da se afirmira ustavna struktura BiH

Kaže da potezi tog bh. etiteta neće biti mimo Ustava, i tražit će da se afirmira ustavna struktura BiH, kako to i piše u Ustavu.
Vijesti / Politika | 28. 08. 2019. u 14:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska nema potrebu za bilo kakvim avanturizmom i sve što budemo radili, radit ćemo da se ojača izvorni Daytonski sporazum - tvrdi član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

Kaže da potezi tog bh. etiteta neće biti mimo Ustava, i tražit će da se afirmira ustavna struktura BiH, kako to i piše u Ustavu. 

Komentirajući izjavu hrvatskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, da su svi koji su pokušli da otme nadležnosti BiH završiti u Haagu ili pod zemljom, upitao je gdje u Ustavu piše da su vojska i pravosuđe nadležnosti BiH. 

Tvrdi i da je „veoma dobro razumio“ tu izjavu. 

''Ne bude li ispoštovan sporazum lidera do 5. rujna, ići ćemo u Narodnu skupštinu RS i predložiti na koji način to može biti riješeno '', ponovio je srpski član Predsjedništva 

Najavio je da je Skupština RS predložiti razgovore Parlamentu Federacije BiH. 

''Mi ćemo predlagati povlačanje sporazuma o vojsci, sudu i tužiteljstvu, neizravnim  porezima i sve ono što su nametnuli visoki predstavnici i u to ne treba niko da sumnja '',  ustvrdio je Dodik i dodao da će se ići polako, precizno, koristeći sva demokratska sredstva.

Kopirati
Drag cursor here to close