Podrška

Dodik traži sjednicu NSRS zbog EU i predsjednika Crne Gore

Dodik je pozvao zastupnike NS RS-a da u roku od 10 dana održe sjednicu i dvotrećinskom većinom podrže njegove dvije izjave.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2020. u 18:24 anadoli
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured predsjedika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića u petak je zaprimio zahtjev člana Predsjedništva BiH iz RS-a Milorada Dodika za sazivanje sjednice Narodne skupštine.

Na sjednici bi se narodni zastupnici izjasnili o izjavi člana Predsjedništva BiH iz RS-a o proglašenju Odluke o prihvaćanju Sporazuma o statusu između Bosne i Hercegovine i Europske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalnu stražu na teritoriju Bosne i Hercegovine broj 01-50-1-476-3/20, bez konsenzusa usvojene na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 19. veljače, veoma štetnom po vitalne interese RS.

"U dopisu je član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik zatražio da se narodni zastupnici na sjednici izjasne i o Izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju zaključka o utvrđivanju službene posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Bosni i Hercegovini, 2. i 3. ožujka 2020 godine, broj 01-50-1-476-2/20, bez konsenzusa usvojenog na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 19. veljače 2020. godine, veoma štetnom po vitalne interese RS", navodi se u priopćenju iz Narodne skupštine RS-a.

Dodik je pozvao zastupnike NS RS-a da u roku od 10 dana održe sjednicu i dvotrećinskom većinom podrže ove dvije izjave.

"Po Ustavu BiH, član V. 2. d) NS RS razmatra izjavu člana Predsjedništva BiH iz RS-a. Ukoliko u roku od 10 dana od dana proslijeđivanja izjave NS RS dvotrećinskom večinom potvrdi izjavu, osporena Odluka i Zaključak ne stupaju na snagu", dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close