Dodikovanje

Dodik: Što bi Hrvati kad bi zaratili Srbi i Bošnjaci

Dodik je naveo kako "uopće nije bezazleno i da se događa pod onima koji kontroliraju te vojne programe, a to su prije svih zapadne zemlje".
Vijesti / Politika | 16. 07. 2018. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako vjeruje u mir i da u BiH neće doći do sukoba, ali da u svakom slučaju, Republika Srpska ima i snage i mogućnosti da se obrani.

Emocija za obračun

''Što se tiče tog eventualnog, hipotetički govorim, sukoba Bošnjaka i Srba, vjerujem da Hrvati u njemu ne bi sudjelovali, ali čak i da budu zajedno, Srpska ima mogućnost da sebe obrani. Naravno, ako se u to uključe neke velike sile, to je već problem, ali ima nekih velikih sila koje bi možda zaštitile nas. I u tom pogledu, imamo očekivanja te vrste. Ništa od toga mi ne želimo, ali mislimo da ne treba biti naivan", rekao je Dodik za Sputnjik, prenijela je Srna.

Dodik je naveo kako "uopće nije bezazleno i da se događa pod onima koji kontroliraju te vojne programe, a to su prije svih zapadne zemlje".

Podsjetio je kako su upravo te zemlje ranije svojim intervencionizmom osigurale da Srpskoj budu ukinute sve tvornice oružja i municije, a da ih u Federaciji BiH ostane šest.

"To je do naših ljudi u zajedničkim institucijama, a to se, prije svega, odnosi na člana Predsjedništva i ljude koji rade u Ministarstvu obrane, što su dozvolili da proizvodnja oružja i streljiva ostane isključivo u nadležnosti muslimana. Promijenit ćemo to veoma brzo. Ne želimo da jednog dana shvatimo da su se oni naoružali i proizveli emociju da se obračunaju sa Srbima", rekao je Dodik.

Stručnjaci za kaos

Predsjednik Srpske je poručio da NATO na izbore u listopadu "može poslati koga god hoće", ističući da te izbore ionako, po propisima BiH, sprovodi Izborno povjerenstvo BiH, koja je pod snažnim utjecajem stranca i na koju Banja Luka ne može utjecati, a i OEBS ih stalno prati.

Dodik je istaknuo da 40 Britanaca "kako su rekli vojnika", koji su poslati i locirani u Republici Srpskoj", jesu visoko sofisticirani stručnjaci za društvene mreže, medije i kaos.

 


"Znamo tko su. Pokušavamo kontrolirati našu teritoriju i s tog stanovišta prikupljamo sve moguće informacije. Razina suvremenih tehnologija je veći kod njih, ali oni se moraju suočiti s činjenicom da narod u Srpskoj nije glup", rekao je.

Predsjednik Srpske je istaknuo da "oni pokušavaju pričati da je vlast korumpirana, kriminalna, a imaju sve institucije: stranci upravljaju tužilaštvom, sudom, policijom na razini BiH".

"Oni vladaju BiH, o čemu onda pričaju? Ali, i mi imamo neke planove: ako oni pokušaju nešto poslije izbora, i mi ćemo na isti način pozvati naše simpatizere", istaknuo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close