Dodik

'Srpska neće dozvoliti da njezinim teritorijom patrolira policija iz FBiH'

"To neka im je jasno zauvijek", rekao je srpski član Predsjedništva BiH za "Glas Srpske".
Vijesti / Politika | 04. 07. 2019. u 10:19 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom neće izaći policija iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Federacije BiH, niti iz kantonalnih MUP-ova jer to nije predviđeno Daytonskim sporazumom.

"U Daytonskom sporazumu jasno piše da policija jednog entiteta, niti kantona ne može prelaziti u drugi entitet bez saglasnosti tog entiteta. Takve suglasnosti Srpske nema i neće je ni biti. Time na sve načine pokušavaju da destabiliziraju  Srpsku", naglasio je Dodik.

On je rekao da članovi Vijeća ministara u tehničkom mandatu mogu donositi bilo kakve akte, ali da Srpska neće dozvoliti kršenje Daytonskog sporazuma.

"To neka im je jasno zauvijek", rekao je srpski član Predsjedništva BiH za "Glas Srpske".

Dodik je istaknuo da je najava Vijeća  ministara u tehničkom mandatu da će Ministarstvo sigurnosti sačiniti prijedlog sporazuma o pružanju pomoći entitetskim MUP-ovima i operativnoj suradnji u nadzoru granice i u sklopu rješavanja migrantske krize podli pokušaj da Ministarstvo sigurnosti pribavi nadležnosti koje mu po Ustavu i zakonima ne pripadaju, a da Vijeće ministara postane vlada.

"Tako osmišljene aktivnosti u trenucima kada treba konstituirati vlast na razini BiH neće doprinijeti pozitivnoj atmosferi. Zabrinjavajuća je činjenica da predlažu takvo rješenje, a da nitko nije kontaktirao MUP Srpske. Nijedno rješenje neće proći bez suglasnosti Srpske koja za takvu zamisao sigurno neće dati suglasnost", naveo je Dodik, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close