Zahuktava se kampanja

Dodik: SNSD nije na vlasti na razini BiH i ne može trasirati put u NATO

''Dok god je u Srbiji na snazi odluka o vojnoj neutralnosti, RS će zajedno sa Srbijom biti na tom putu'', navedeno je u priopćenju SNSD-a.
Vijesti / Politika | 15. 08. 2018. u 20:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) priopćio je  da SzP, izvrtanjem teza o tome da "SNSD gura RS i BiH u NATO", samo pokušava prikriti "svoju servilnost prema sarajevskim i stranim nalogodavcima zbog kojih nisu smjeli sudjelovati u usvajanju dokumenta od strateškog značaja za RS, Rezoluciji o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS". 

SNSD ističe kako ne vrši vlast na razini BiH i da nije moguće da trasira put BiH ka NATO-u, te podsjeća da je na njihovu inicijativu Narodna skupština RS i donijela Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS. 

Iz te stranke navode da je činjenica da su kadrovi SNSD-a u prošlosti sudjelovali u donošenju određenih akata koji su se odnosili na suradnju BiH sa NATO, ali da "ono što Savez za promjene namjerno zaboravlja je to da su kadrovi SNSD-a samo postupali u skladu sa tada važećom Deklaracijom o strateškim opredjeljenjima RS u sustavu obrane BiH, usvojenoj u ožujku 2005. godine, koja je pružala punu podršku Partnerstvu za mir i pridruživanju NATO-u, a koja je usvojena za vrijeme vlasti stranaka Saveza za promjene". 

Iz SNSD-a ističu da je današnje postupanje kadrova te stranke i predstavnika institucija Srpske, za razliku od predstavnika Saveza za promjene, u skladu sa nedavno usvojenom Rezolucijom o vojnoj neutralnosti. 

''Dok god je u Srbiji na snazi odluka o vojnoj neutralnosti, RS će zajedno sa Srbijom biti na tom putu'', navedeno je u priopćenju SNSD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close