Tvrdi lider stranke

Dodik: SNSD nema nijedan uvjet za formiranje vlasti na razini BiH

Dodik kaže da ostaje pri dogovoru da on posjeti SDS i PDP, s čijim liderim je ranije razgovarao u SNSD-u, ali su oni odbili učešće u vlasti na razini BiH.
Vijesti / Politika | 20. 05. 2019. u 18:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''SNSD nema nijedan uvjet za formiranje vlasti na razini Bosne i Hercegovine'', rekao je danas lider te stranke Milorad Dodik.

Kazao je da pozdravljaju činjenicu da je završeno formiranje “bošnjačke reprezentacije” u političkom smislu, a nove stranke koje su ušle u koaliciju s SDA ne mogu uću u raspodjelu dogovorenih mjesta u vlasti.

Dodik je nakon sjednice Izvršnog odbora i Predsjedništva SNSD-a podsjetio na izjavu s SDA-a i HDZ-om, po kojoj SNSD-u, osim predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, za koji je službeno predložen Zoran Tegeltija, pripadaju tri ministarska mjesta, ekonomskih odnosa, prometa i veza i izbjeglica te tri mjesta zamjenika, obrane, sigurnosti i civilnih poslova.

Ponovio je stav da se neprihvaća bilo koji dokumnet koji bi značio aktivaciju MAP-a te da ostaju pri vojnoj neutralnosti, u skladu s skupštinskom rezolucijom.

Istaknuo je da će nastaviti dobru suradnju s novom strukturom Slobodarske stranke u Austriji, koju je proteklih dana protresla korupciona afera, zbog koje je austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije (FPO) Heinz Christian Strache podnio ostvaku, ali Dodik navodi da ništa od rečenog na spornom video-snimku, starom dvije godine, nije napravilo štetu.

Na sjednici Predsjedništva SNSD-a je rečeno, kako je rekao, da je RS zakinuta zbog nemogućnosti dogovora o koeficijentima raspodjele prihoda od neizravnih poreza.

Dodik kaže da ostaje pri dogovoru da on posjeti SDS i PDP, s čijim liderim je ranije razgovarao u SNSD-u, ali su oni odbili učešće u vlasti na razini BiH.

Predsjednik SNSD-a najavio je da će i 6. Sabor stranke biti održan 15. lipnjau Laktašima, a sudjelovat će 1.500 izaslanika.

Kopirati
Drag cursor here to close