Dodikovanje

Dodik: SDA 'uvozi' 150.000 migranata da im dadne državljanstvo

Dodik je poručio da Srpska ne želi da na njezinoj teritoriji budu zadržani i stacionirani migranti i da odbacuje bilo kakav plan iz Sarajeva...
Vijesti / Politika | 23. 06. 2018. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako političko Sarajevo zajedno s obavještajnom službom, koju vodi SDA, radi na tome da se u BiH prije izbora "uvuče" oko 150.000 migranata i da im se regulira azilantski status kako bi kasnije mogli dobiti državljanstvo.

Dodik je poručio da Srpska ne želi da na njezinoj teritoriji budu zadržani i stacionirani migranti i da odbacuje bilo kakav plan iz Sarajeva, kao što je to Vlada Republike Srpske i ranije zaključila, prenijela je Srna.

"Oni se ne mogu baviti time, pogotovo bez konsultacija s Republikom Srpskom. Odbacujemo svako lociranje mjesta kao što su Banja Luka, Trebinje, Prijedor, Gradiška. Sve je to predviđeno da se ovdje stacionira po dvije-tri tisuće migranata. To znači ozbiljan pritisak na naš način života u Republici Srpskoj. Mi to odbacujemo", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci nakon sastanka s premijerom Srpske Željkom Cvijanović i ministrima financija Zoranom Tegeltijom i rada i boračko-invalidske zaštite Milenkom Savanovićem.

Dodik je istaknuo kako se javnost dovodi u zaludu o broju migranata u BiH, jer ih je ovdje pet puta više nego što je registrirano.

"Ljudi prelaze na mjestima gdje nema graničnih prelaza, nitko ih ne evidentira. Vidjeli smo kako to funkcionira. Zajedničke institucije su gotovo u rasulu", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ne prihvaća europske inicijative da problem migranata i njihovog stacioniranja bude riješen u zemljama koje su u dodiru sa zemljama EU.

"Mi to nećemo. Republika Srpska ne može spriječiti da to rade u Federaciji BiH", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close