Rasipa se optimizmom

Dodik: Ono što Schmidt najavljuje nije uloga visokog predstavnika

Schmidt nema nikakve veze s europskim putem BiH smatra Milorad Dodik
Vijesti / Politika | 31. 07. 2021. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik još jednom se osvrnuo na novog visokog predstavnika Christiana Schmidta.

''Ono što Schmidt ovdje promovira kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvaćanje takvog lika. Vidim da se Schmidt rasipa nekim optimizmom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti'', izjavio je Dodik u intervjuu za beogradske "Večernje novosti" koji će biti objavljen u nedjelju, prenosi RTRS .

Dodik je upitao kakve veze ima visoki predstavnik s pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

''To su gluposti, čak ni Paddy Ashdown nije ulazio u to, pa sad dolazi Schmidt da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Schmidt nema nikakve veze sa europskim putem BiH. Europski put je uvijek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignoriraju ozbiljne napretke ovdje koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji'', smatra Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close