Prepucavanja u RS-u

Dodik: Savez za promjene tražio je moje privođenje

''Umjesto da zajedno radimo na jačanju Srpske, očito je da oni na drugim adresama traže sugovornike'', rekao je Dodik o opoziciji.
Vijesti / Politika | 24. 01. 2018. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je od Srbije i drugih zemalja traženo njegovo privođenje i da su iza tog zahtjeva stajale stranke Saveza za promjene (SzP), koji, kako je naveo, izmišljotinama i lažima nastoji da degradira pojedince i institucije Srpske.

"Od Srbije, odnosno njenih sigurnosnih institucija to su tražili prije godinu dana. Da apsurd bude veći, nije Srbija jedina zemlja od koje su oni (Savez za promjene) to tražili", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Povodom istrage koju je protiv njega nekoliko godina vodilo Tužiteljstvo BiH o kreditu koji mu je Pavlović banka odobrila za kupovinu vile u Beogradu, ali nikada nisu priopćeni njeni rezultati, niti je podignuta bilo kakva optužnica, Dodik je naveo da je riječ o gnusnim lažima i bezakonju, što potvrđuje činjenica da su provodili istragu u vezi sa kupovinom vile i Pavlović bankom.

"Sve je vještačio vještak iz Tuzle, a kako nisu bili zadovoljni tim vještačenjem, naložili su da to radi vještak iz Sarajeva. Takva vrsta gnusnih laži je kratkog daha, ali valja sve to izdržati. Njihove namjere su providne i dokazuju da su spremni svim da se služe zarad ostvarivanja svojih ciljeva", naglasio je Dodik.

On je rekao da očekuje niske udarce i salvu laži, i da će to biti naročito izraženo kada se zahukta predizborna kampanja, te istaknuo da je narod "pročitao" stranke koje su okupljene u Savezu za promjene čiji kredibilitet pada iz dana u dan.

"Ja im tu ne mogu pomoći. Neka se dave u vlastitom blatu jer su sami izabrali taj put. Umjesto da zajedno radimo na jačanju Srpske, očito je da oni na drugim adresama traže sugovornike i na sve načine nastoje zaobići institucije Srpske i njene dužnosnike i da im naštete", rekao je Dodik.

On smatra sramotnim to što Savezu za promjene smeta odlična suradnja Republike Srpske sa Srbijom koja se ogleda u brojnim zajedničkim projektima kojih će biti još više, budući da će se suradnja i dalje razvijati.

"Izbori će pokazati tko štiti interese Srpske, a tko ih urušava. Znam da će nasrtaja i podvala biti još, ali na njih sam navikao i svijetla obraza mogu izaći pred narod u svakom dijelu Srpske i Srbije. Za njih nisam siguran, ali to je njihov problem", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close