Izborno povjerenstvo

Dodik prijavljen Tužiteljstvu

Središnje izborno povjerenstvo BiH navodi kako je poduzelo konkretne korake.
Vijesti / Politika | 28. 01. 2021. u 15:23 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načinjena je prijava protiv Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela iz članka 145a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i ista će biti dostavljena Tužiteljstvu BiH, objavilo je Središnje izborno povjerenstvo.

Naime, poslije saznanja da Tužiteljstvo BiH, nakon najmanje dva obraćanja javnosti Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na press konferencijama u kojima verbalno napada članicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH gđu Vanju Bjelica-Prutinu i Središnje izborno povjerenstvo BiH, nije pokrenulo postupak po službenoj dužnost, Središnje izborno povjerenstvo BiH navodi kako je poduzelo konkretne korake.

‘’Središnje izborno povjerenstvo BiH se ovom prilikom zahvaljuje svim međunarodnim zvaničnicima u BiH i pojedincima iz BiH koji su dali podršku Središnjem izbornom povjerenstvu BiH i gđi Vanji Bjelica-Prutini, a posebna zahvalnost veleposlanici Kathleen Kavalec, šefici Misije OSCE-a u BiH, Nj.E. Johanni Stromquist, veleposlanici Kraljevine Švedske u BiH, Nj.E. Matthew Fieldu, veleposlaniku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, gđi Ekaterini Dorodnovoj, zamjenici Šefa Delegacije EU u BiH i Veleposlanstvu SAD-a u BiH'', stoji u priopćenju.

Podsjećamo, nakon odluke SIP-a o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, Dodik je članove Povjerenstva nazvao fukarama, lopovima, kriminalcima i mešetarima, a članicu SIP-a Vanju Prutina Bjelicu zbog braka s Bošnjakom. 

"Gospođa koja predstavlja srpski narod je udana ili je bila udana za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Netko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno", kazao je Dodik.

 I na kraju, bez obzira na sve pritiske kojima je izloženo, Središnje izborno povjerenstvo BiH će kao neovisan državni organ nastaviti raditi poslove iz svoje nadležnosti sukladno zakonu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close